Температурите в 13 града по света могат да надхвърлят повишението от 2 градуса след

...
Температурите в 13 града по света могат да надхвърлят повишението от 2 градуса след
Коментари Харесай

13 града под пряка заплаха от затоплянето в близките години

Температурите в 13 града по света могат да надхвърлят повишението от 2 градуса след 2020 година, съобщи Ройтерс, базирайки се на нов отчет.

Докладът, направен от консорциума Ърбан Клаймит Чейндж Рисърч Нетуърк, е показан в град Едмънтън, Канада. Експертите не крият опасенията си, че човечеството няма да успее да реализира задачата, заложена в Парижкото съглашение за климата за ограничаване на глобалното затопляне до края на века до 1,5 или най-много до 2 градуса по Целзий.
Данните от новия отчет чертаят още по-тревожна картина. Още през околните години температурите в доста градове по света могат да се покачат до стойности, надхвърлящи този предел.

Сред стотиците градове, включени в отчета, най-сериозно повишение на температурите след 2020 година се чака в белгийския град Льовен.

Следват Женева (Швейцария), където специалистите предвиждат повишаване с 2,5 градуса Целзий, и Шънджън (Китай) и Цукуба (Япония) - с по 2,3 градуса Целзий.

Авторите на отчета регистрират също, че бурите, наводненията и други рискови проявления, свързани с климатичните промени, засягат по-сериозно градовете, в сравнение с са планували учените.

Резултатите от отчета би трябвало да послужат за увещание, че градовете се нуждаят от ефикасни тактики, с цел да противодействат на резултатите от климатичните промени, имайки поради, че единствено в " шепа случаи " температурите няма да се покачат до стойности, надхвърлящи 1 градус Целзий.

Експертите припомнят, че към половината от международното население живее в градски региони, като се чака до 2050 година градското население на планетата да се усили до 66%.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР